Brioche en cake

Gebak

Brioche

Ken je die eerste hap in een nog warme brioche vol handgeklopte gekookte vanillepudding en boordevol rozijnen? Jawel, deze koeken bestaan nog echt. Elke morgen komen deze lekkernijen na het bakken van het brood naar boven.

Klanten staan al te wachten om deze smeuïge ontbijtkoek reeds mee te nemen voor hun ochtendontbijt op zondag. Jazeker, op zaterdag nemen onze klanten hun ontbijtkoeken al mee, even terug in de oven en klaar, lekker genieten in slaapkleed of pyjama.

Een overheerlijke varianten zijn de brioche opgevuld met abrikozen tussenin en bovenop de amandelschilfers of de normale brioche lekker ondergedompeld in de chocolade.

Bij Herteleer denken we gewoon aan de simpele dingen des levens zoals het vroeger was en brengen we die terug naar onze klanten. Een waardering van je welste.

Serveertip voor dessert: deze overheerlijke brioches kan je altijd in je diepvries steken. Krijg je onverwachts eens bezoek, je haalt enkele koeken uit de vriezer. Met een broodmes snij je de nog bevroren koek in schijfjes.

Deze dompel je onder in een losgeklopt ei. Je bakt ze als een verloren broodje in wat boter. Serveer met een heerlijke ambachtelijke bol vanille-ijs en een gebakken rabarberstaaf in frambozensap. Smakelijk.

Feestgebak met chocolade
Cakes van Herteleer Genk

Appel of chocoladecake?

Ons appelcakeverhaal begint natuurlijk bij het schillen van onze biologische appels. Naargelang het seizoen en aanbod werken we met Boscop, Natyra en de lekkere Elstar. Schillen met de hand en in kleine blokjes versnijden om nadien in de vanillecake te worden gemengd.

De mooie tulbandcakes krijgen alle tijd om op een rustige temperatuur sappig bruin te bakken. Geheel in speltmeel, zonder suiker en lactose en met pure ingrediënten. Geen suikerstropen of suikerlagen bovenop de brioches of cakes. Bij Herteleer gebruiken we ook geen zelfrijzende melen of kant en klare cakemixen. Eigen maalderij en eigen bakkerij, dat is ons uitgangspunt.

Onze chocoladecake bestaat ook uit hetzelfde lichte speltmeel, geen suiker of lactose en met dikke stukken 70% cacao gehalte chocolade. Nadien overgieten we deze heerlijkheden nog met een dikke laag chocolade. Dit is genieten zonder zonde, geen last van vertering of zure maag.

Deze beide lekkernijen staan op onze togen onder een glazen stolp. De klanten bepalen hoe klein of hoe groot de stukken worden afgesneden. Wederom geen voorverpakte koeken, maar vers uit bakkerij, zo in de winkel.