Glutenvrije taart

Taart

Glutenvrije taart

Wij hebben zeker een aanbod glutenvrije taarten met een basis aan fruitbeleg, afhankelijk van het seizoen. Dit gebak is enkel te verkrijgen op bestelling en in drie verschillende maten omdat we duidelijk moeten weten of het enkel glutenvrij of ook lactosevrij moet zijn.

Maar heerlijke voorbeelden van glutenvrije taarten zijn de appel abrikoos, de rabarbertaart of de overheerlijke smurfentaart. Wij bakken dan telkens de bodem in glutenvrij deeg, maar deze taarten worden meestal voor het ganse gezin of voor alle gasten voorgesteld omdat ze zo lekker zijn.

Slagroomtaarten zijn dus ook te verkrijgen in glutenvrij, wel niet in lactosevrije versie. De jarenlange ervaring leert ons dat lactosevervangende room niet altijd geschikt is voor taart. We bakken liever een veel lekkerdere lactosevrije taart zonder slagroom dan met bepaalde additieven of vervangers te werken die wel mooi ogen, maar minder lekker smaken.

Glutenvrije taarten van Herteleer

De lekkerste ingrediënten uit de natuur

Bij Herteleer vinden we het belangrijk om iedereen iets lekkers te kunnen aanbieden. Daarom hebben we ook een ruim assortiment aan glutenvrije taarten. We maken deze taarten zonder enige toevoeging van gluten, maar met verse ingrediënten van hoge kwaliteit.

Zo ben je zeker van een smaakvolle taart zonder gluten. Onze glutenvrije taarten zijn ideaal voor mensen die een glutenintolerantie hebben of gluten willen vermijden. Bij ons kan je genieten van heerlijke taarten, ook als je glutenvrij wilt eten.

Glutenvrij taart met appel, abrikoos en amandelschilfers

Vragen over glutenvrije taarten?

Bij Herteleer hebben we drie verschillende maten van glutenvrije taarten.

Voor 1-2 personen, 4-6 personen of een grote maat voor 8-10 personen.

Basisbeleg dat gans het jaar te verkrijgen is en waarvan we de bodem glutenvrij bakken (deze zijn dan ook telkens lactosevrij):

  • Appel met laagje abrikoos en amandelschilfers
  • De traditionele kersen taart met latjes.
  • De traditionele abrikozentaart met latjes.
  • De traditionele bosbessentaart met latjes.
 

In seizoen bakken we ook de stekelbessentaart of de rabarbertaart.

Meer feestelijke slagroomtaarten zijn ook glutenvrij te verkrijgen, maar deze zijn dan niet lactosevrij: ook te verkrijgen in drie maten. De pudding is wel glutenvrij, want wij maken onze pudding niet met een kant en klare puddingmix.

  • Smurfentaart: glutenvrije bodem met abrikoos, slagroom en glutenvrije chocoladeschilfers.
  • De slagroom kersentaart en de slagroom bosbessentaart zijn een genot voor gans de familie.
  • Proef zeker ook eens de overheerlijke bananentaart met slagroom, een laagje pudding met biologische bananen en cacao.