Seizoensgebak

Gebak

Feestbiscuit

Vanaf de Kerstdagen, bij Pasen, bij Valentijn en bij Moederdag bakken we in verschillende maten de overheerlijke luchtige biscuitjes zonder suiker. Nog 1.5 uur durend, draait de klopper om dit mengsel met biologische eieren zo luchtig mogelijk te krijgen. Wederom bij natuurbakkerij Herteleer geen mixen, mengen met wat water even kloppen en klaar. Neen, deze biscuitjes maken we slechts twee dagen voor afhaling met de luchtige speltbloem, zonder suiker, met de allerverste eitjes en de heerlijke crème au beurre van pure boter met verse vanille of mokka of met de smeuïge slagroom en cacao.

Een voorbereidingsproces gebeurt enkel en alleen voor de biscuit en nadien gaat elk gebak een drietal keer door de handen van bakker Peter. Een crème au beurre zonder suikerstropen en additieven, enkel gemaakt in vanillesmaak met pure vanille merg of met een authentiek mokka-extract. De slagroom exemplaren kan je verkiezen met een vulling van biologische krieken of bosbessen en een afwerking van heerlijke cacao slagroom.

Geen zware zoete en moeilijk verteerbare desserts, maar een nagerechtje om naar uit te kijken. Jouw ideaal afsluitertje van een puur en vers feestbuffet.
Ook op bestelling te verkrijgen als verjaardagsbiscuit voor meerdere personen. Bij Herteleer geen tierlantijntjes of attributen en foto’s op de verjaardagstaarten. Wij staan voor eerlijke en pure nostalgische, maar o zo lekkere, verse ingrediënten. We toveren voor jullie een gebak, waar je zeker nog naar verlangt. Een gebak zonder zonde, een gebak waar je zeker nog een stukje van bij vraagt.

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Een hartelijke lekkernij van natuurbakkerij Herteleer zijn de huisgemaakte worstenbroodjes. Het bladerdeeg rolt meerdere keren door de deeguitrolmachine totdat bakker Peter tevreden is met de dikte van het deeg. Telkens de lekkere boter tussen de degen, alles mooi op tempo en zonder gebruik te maken van diepvriesdegen of enzymen om het werk telkens te vergemakkelijken.

Bij Herteleer volgen we telkens nog het ritme van de degen, niet andersom. Geen voorbereidingen om nadien alles in te vriezen of in remrijskasten te bewaren voor later even af te bakken. Neen, we beginnen aan de worstenbroodjes en de ganse voormiddag werken we van deeg tot vulling.

Want ook de vulling maakt natuurbakker Peter nog geheel zelf. Hij mengt biologisch kip- en kalkoengehakt en kruidt dit nog eigenhandig met zijn zelf samengestelde kruidenmix. Zelfs in zijn kruiden gebruikt hij geen aangekochte mengelingen.

De vegetarische versie is gemaakt van een spelt seitangehakt met seizoensgebonden groentjes en kruiden. Even smeuïg, even lekker en gezond. Heerlijk om op Kerstavond samen met de ganse familie te genieten van het ouderwetse worstenbroodje, zowel de vleeseter als de vegetariër. Laat de winteravonden maar komen. Serveertip: samen met pickles van Adriaan de Smaakmaker of de authentieke sauzen van La Délicieuse.