Glutenvrij brood

Puur zoals het hoort

Glutenvrij brood

Bij Herteleer begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals ijzer, calcium en vitamines. Mensen met een glutenintolerantie hebben vaak moeite met het verteren van brood omdat er zich ontstekingen bevinden in hun darmwand.

Vandaar is het beter om een korte periode glutenvrij te eten. We bieden glutenvrij brood aan dat is gemaakt zonder enige toevoeging van additieven, kleurstoffen of andere bijvoegingen, omdat we weten dat glutenintolerantie een ernstige aandoening kan zijn.

Ons glutenvrije brood is ideaal voor mensen met een allergie of intolerantie voor tarwe en gluten, en kan helpen bij het herstellen van de darmen bij mensen met gluten-sensitiviteit. Na een periode van glutenvrij eten, kunnen mensen onze overige granen eten zonder problemen te ondervinden.

Veel mensen krijgen te horen dat ze glutenintolerant zijn, maar wij ervaren na 25 jaar dat ze eerder ziek worden van alle additieven die verwerkt zijn in de traditionele bakmixen. Wanneer je voeding puur blijft, wordt je lichaam weer rein.

Om mensen die gluten-sensitief zijn te helpen, hebben we binnen Herteleer ons huisgemaakt glutenvrij brood, maar ook ons gamma puur spelt en roggebrood gebakken zonder additieven, bewaarmiddelen, kleurstoffen of andere chemische toevoegingen. Alles is puur en natuurlijk, precies zoals het hoort te zijn.

Glutenvrij brood van Herteleer Genk

De lekkerste ingrediënten uit de natuur

Als ambachtelijke bakker is het van essentieel belang om verse en natuurlijke ingrediënten te gebruiken bij het maken van brood en gebak. Niet alleen zorgt dit voor een betere smaak en kwaliteit, maar het is ook belangrijk voor mensen met een glutenintolerantie. Zo bieden we bij Herteleer bijvoorbeeld glutenvrij brood aan dat gemaakt is van natuurlijke, gezonde ingrediënten.

Door te werken met verse biologische granen en verse boter, kunnen we de unieke smaak en textuur van elk brood en gebakje benadrukken. Zo kunnen mensen met een glutenintolerantie ook genieten van heerlijk en gezond brood en gebak, zonder concessies te doen aan de smaak en kwaliteit.

Glutenvrij brood van Herteleer Genk

Vragen over glutenvrij brood?

Gluten zijn een onderdeel van het eiwit in tarwe, rogge, gerst, spelt, en vele andere granen.

Ook veel andere kant-en-klare meelproducten bevatten gluten zoals: bakmixen, pannekoekenmixen, pastameel, zelfrijzende bloem, koekjesmelen, paneermeel, bindmiddelen voor sauzen en soepen.

Een gluten die van nature in een graankorrel aanwezig is, zorgt nooit voor problemen. Wanneer aan veel melen en voedingstoffen gluten worden bijgevoegd, dan ontstaan er verteringsproblemen.

Veel klanten krijgen van hun arts de diagnose dat ze glutenintolerant zijn geworden, maar door onze jarenlange ervaring om onze granen zelf te malen, eten deze klanten al onze broden zonder problemen met hun vertering. Wij oordelen eerder dat deze patiënten last hebben met alle toevoegingen wat in meel en brood zit, Herteleer brood en gebak staat voor puurheid in ingrediënten, gebakken op een zo natuurlijk mogelijke wijze zonder een industrialisatie in voeding en werkzijze.

Het eerlijke antwoord is neen, het is niet gezonder. Glutenvrije melen zoals rijstmeel, boekweitmeel, havermeel en kikkererwtenmeel worden gegeven aan baby’s die van borstvoeding overschakelen naar vaste voeding en waarvan hun spijsvertering moet aanpassen aan de eiwitten. Glutenvrij meel verteert veel gemakkelijker, het lichaam moet veel minder moeite doen om het te verteren.

Puur versgemalen meel bevat het gehalte aan gluten wat van nature in de graankorrel aanwezig is, en enkel dat gehalte kan een mens ook goed verteren. Doordat in de hedendaagse voedingsindustrie, zowel bio als niet bio, aan alles gluten toegevoegd worden, wordt het verteringsproces moeilijker en hebben mensen meer en meer dat opgeblazen gevoel en verteringsproblemen.

Zo ontstaan de glutenintoleranties. Jaren geleden kwam dit nooit voor, daar het telen van granen en het malen van dit graan op een natuurlijke wijze gebeurde. Dit item wordt door natuurbakkerij Herteleer nog gewaardeerd en verder gezet. Bij ons weet je wat je eet en werken wij nog altijd op de wijze zoals het vroeger was en ook hoort te zijn.

Proef de natuur: proef de smaak van ECHT!