Brood

Krachtbrood dat nog echt oogt, ruikt, voelt & smaakt!

Brood of boterhammen… saai? Think again!

Natuurbakkerij Herteleer werkt met biologische granen die nog dagelijks worden gemalen op eigen graanmolen.

Wij gebruiken geen broodverbeteraars, smaakversterkers of bewaarmiddelen. Wij voegen nooit extra gluten toe aan ons vers gemalen meel. In onze broden zitten geen vetstoffen, suikers of melkproducten.

Onze specialiteit is het vers gemalen meel om te vormen tot een heerlijk op steen gebakken brood.

PROEF DE NATUUR.

Een prachtig uitgebreid en gevarieerd aanbod

Een toewijding aan natuurlijk, biologisch brood

Bij Natuurbakkerij Herteleer staat een traditionele en ambachtelijke werkwijze centraal. De bakkerij is gevestigd in Genk, waar Peter Schoofs en zijn vrouw Ann hun klanten voorzien van heerlijke biologische broden en suikervrij gebak. Ze hechten veel waarde aan het gebruik van natuurlijke en biologische ingrediënten en gaan zorgvuldig te werk bij het bereiden van hun producten.

De eigen maalderij is een belangrijk onderdeel van de bakkerij. Peter maalt hier zelf de granen op een oude molensteen, om zo puur meel te verkrijgen. Dit is essentieel voor de kwaliteit en smaak van hun broden en gebak. Door het gebruik van eigen gemalen granen hebben ze volledige controle over de zuiverheid van het meel en kunnen ze garanderen dat er geen ongewenste additieven in zitten.

Authentiek, puur brood

Bij natuurbakkerij Herteleer wordt geen gebruik gemaakt van remrijskasten. Deze moderne technologieën remmen het rijsproces van het brood af en maken het mogelijk om het deeg enkele dagen van tevoren te bereiden. Peter en Ann kiezen echter bewust voor een natuurlijker proces, waarbij ze dagelijks vers brood bakken zonder het rijsproces te manipuleren.

Ook het kneden van het deeg gebeurt op een klassieke manier. In plaats van snelkneders en deegmengers te gebruiken, werken Peter en Ann met artisanale kneedmachines. Deze machines kneden het deeg langzamer en geleidelijker, waardoor de bloem minder opwarmt tijdens het proces. Hierdoor zijn smaakverbeteraars overbodig en is het brood minder luchtig, wat resulteert in een vollere en smaakvollere structuur.

De werkwijze van natuurbakkerij Herteleer is erop gericht om de natuurlijke processen van het bakken te respecteren en de authenticiteit van hun producten te waarborgen. Door het gebruik van klassieke technieken en biologische ingrediënten kunnen ze hun klanten voorzien van gezonde en smaakvolle broden en gebak, vrij van chemische additieven en suiker.

De lekkerste ingrediënten uit de natuur

Als ambachtelijke bakker is het van essentieel belang om je te specialiseren in de productie van hoogwaardige bakkerijproducten. Bij Herteleer zijn we er trots op dat we onze specialiteiten bereiden met alleen de beste en meest verse ingrediënten. Door te werken met verse biologische granen en verse boter, kunnen we de unieke smaak en textuur van elk brood en gebakje benadrukken en zo onze specialiteit waarborgen. We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van natuurlijke en verse ingrediënten essentieel is voor het creëren van smakelijke en voedzame bakkerijproducten van hoge kwaliteit die mensen keer op keer blijven terugkomen om te kopen.

Heerlijk brood, heel veel keuze! Ook een groot en kwalitatief assortiment aan bioproducten.

Broden en meel

Uitgebreid broodassortiment

Bij Herteleer hebben we een uitgebreid assortiment aan brood dat is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en met veel zorg en vakmanschap wordt bereid. Ons brood is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder tarwebrood, roggebrood, speltbrood, en onze glutenvrij brood.

Naast ons gewone brood bieden we ook diverse specialiteiten aan, zoals notenbrood, mueslibrood, potbrood, Italiaanse stokbroden en onze heerlijke olijven-, kruiden-, en tomatenbroden die perfect zijn voor het maken van bruschetta’s.