Kruidenier

Uitgebreid assortiment

Het beste uit de bio-wereld

Bij bakkerij Herteleer vind je niet alleen een uitgebreid assortiment aan eigen productie van broden en gebak, maar ook een 200 m² kruideniersafdeling met allerlei lekkernijen en verse producten.

Het prachtige aanbod biologische groenten en fruit lacht je al toe bij het binnenkomen in onze zaak. De kleuren, geuren en smaken van de verse groenten en het sappige fruit, wat we twee keer per week bestellen van een Coöperatieve van biologische boeren, doet je watertanden. Je waant je onmiddellijk op een boerenmarktje in het Zuiden van Frankrijk.

Een ganse diepvries vol individueel verpakt vers vlees, rechtstreeks van de kleine boerderijen die nog streven naar diervriendelijkheid en puurheid. Ook vind je bij Herteleer in diepvries met de hand gevangen, wilde vissoorten uit de zuiverste zeeën. Dit alles pronkt onder een prachtig gamma Italiaanse tomatensauzen en specialiteiten.

We bieden onze klanten het beste wat de bio-wereld en de echte ambacht te bieden heeft. Dagelijkse aanleveringen van specifieke voedingsproducten, bio bieren en wijnen, sappen, broodbeleg, siropen en granola’s, kookingrediënten, melen, koffie en thee van enkel artisanale branders en telers.

Onze koeltogen pronken vol rauwe melkse kazen van koe, geit of schaap van kleine, ambachtelijke boerderijen. Aansluitend hebben we een gelijke collectie charcuterie en vleeswaren van enkel top-beenhouwers uit België en Italië: Dierendonck, De Laet en Van Haver, Saveurs, Brasvar vleesproducten, mangalicapaté van Krekershof, Biologische Gandahammen en Italiaanse salami’s zonder kleur, smaak of andere additieven.

Kortom, bij Herteleer zoeken we telkens naar de beste kwaliteit van producten die nog laten weten wat we eten. De smaak van “echt”, de smaak van de natuur.

Bij ons vind je het beste wat de bio-wereld te bieden heeft …

Een voedingswinkel vol geuren en kleuren doet je bruisen van appetijt en energie

Als je onze natuurbakkerij binnenwandelt, dringt de heerlijke geur van ons brood meteen je neus binnen. Daarbij gecombineerd een geur van versgemalen koffie van de lokale koffiebranderij die je bij het binnenkomen al kan proeven. Zowel het oog als de maag wordt verwend als je onze delicatessezaak doorwandelt tot aan de broodbalie. Proeven, ruiken, ontdekken en voelen is hier nog de leuze.

Bij ons vind je zowat alles wat de betere bio en ambacht wereld te bieden heeft, van dagelijkse voeding, bieren, wijnen en vruchtensappen, groenten en fruit, kazen en zuivel, vlees en vis tot vegetarische producten. Je vindt ook topkwaliteit cosmetica en een prachtig aanbod van streekproducten die het zoeken waard zijn. Onze eerlijke producten toveren de winkel om in een gezellige plek voor mensen op speurtocht naar smaak en meerwaarde in voeding.

Bio of niet-bio, ambacht en kunde komen hier op de eerste plaats. Ook bieden wij klanten met speciale diëten een persoonlijke begeleiding aan. Bij ons kan iedereen lekker en gezond eten, daar zorgen we voor.

De lekkerste ingrediënten uit de natuur

Een wereld van topproducten gaat voor je open als je Herteleer binnenstapt. Elk product heeft zijn verhaal, waar Ann en haar team je uren over kunnen vertellen. Net als in onze bakkerij zoeken we enkel droogwaren van artisanale producenten met jarenlange ervaring en kunde. Biologisch is altijd een meerwaarde, maar enkel het bio-logo is niet voldoende om een plaatsje te bemachtigen in het schap bij Herteleer.

Het slow-food denken beoogt de culturele en de traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijke gebruik van oude gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken. Gelijktijdig biedt een slow-food product een volledige transparantie van wat zijn ingrediënten zijn en van waar ze afkomstig zijn. Je weet altijd zeker wat je eet.

Gezonde, pure en degelijke voeding

Zeker in de huidige tijd, waar onze voeding meer en meer geraffineerd, bewerkt, veredelt, gemanipuleerd wordt en daardoor ook achteruit gaat qua kwaliteit, is het voor ons als top-voedingszaak zeer belangrijk dat we een sublieme samenwerking en kennismaking hebben met de producenten van de producten die we verkopen.

Hun verhaal is zo belangrijk en moet verder verteld worden. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal dat we strijden en ijveren voor gezonde, pure en degelijke voeding, waar zowel mens als dier enkel beter van wordt.

Dus stel jezelf die vraag: Weet ik eigenlijk wat ik eet? Je hebt het recht om te weten, je hebt het recht om goed te eten.