Roggebrood

Rijk aan voedingsvezels

Roggebrood

Roggebrood was vroeger het essentiële dagdagelijkse brood en het hoofdvoedsel na de ingevoerde aardappelen. Het roggebrood wordt anders gebakken dan bijvoorbeeld tarwebrood. Het wordt op een veel lager temperatuur gebakken, en het rijsproces duurt ook veel langer. Rogge is het donkerste meel wat er is en toch heeft rogge het minste gluten in zijn graankorrel.

Roggebrood wordt tot op heden nog veel gegeten en wordt vaak gegeten met spek & eieren als ontbijt of met een lekkere tas soep.

Een roggebrood omvat hoe dan ook talrijke voedingsvezels en ijzer. Herteleer biedt hierom een heerlijk, huisgemaakt roggebrood toe zonder enige toevoegingen en telkens gebakken met eigengemaakte zuurdesem.

Het mooiste brood en het donkerste graan met de minste gluten en heel vast, dat is roggebrood. Het brood is in natuurlijk wijze niet zwart maar wel een mooi donker bruin.

Bij Herteleer bakken we het alleen maar met zuurdesem, waarbij de smaak perfect combineert.

Roggebrood met vulling
Roggebrood

Heb je vragen over roggebrood?

Het roggebrood bij Herteleer is een van nature donker bruin brood, maar wordt niet zwart gekleurd door de toevoegingen van gerstemoutstroop. Wij malen de roggekorrel nog van nature zelf en werken dus met een puur roggemeel.

Aan ons roggebrood van Herteleer wordt geen tarwe toegevoegd en bakken we enkel met huisgemaakte zuurdesem. Het kan dus ook een tarwevrij brood genoemd worden.

Neen, rogge is niet glutenvrij, maar is wel een donker graan met het minst aanbod van gluten. Het is daarom voor veel mensen een prachtig slow food brood wat nog smaakt naar de echte boeren boterham.

Niet overtuigd?

Herteleer, een begrip in Genk, Limburg & ver daarbuiten…

Een plek om te ontdekken, te beleven en te ervaren. Een plek om je zintuigen te prikkelen, waar je voeding nog oogt, ruikt en smaakt. Een plek vol producten met een verhaal.

Gezond, puur & smaakvol
Eeerlijk, ambacht & natuurlijk
Ruiken, proeven & smaken