Gebak met een échte smaak

Gebak

Herteleer natuurgebak

De snelle koek of het tussendoortje is bij Herteleer nog van waarde. Geen afbakproducten, maar handgemaakte brioches vol zelfgeklopte pudding en rozijnen, zonder suiker, maar waar je je hart aan verliest. Iedere morgen staan de klanten al te wachten wanneer deze warme koeken uit de oven komen, om tranen in de ogen van te krijgen wanneer je erin bijt.

De voltarwewafels vol vezels, de speculoos geurt nog echt naar kaneel, de tulbandcakes van appel of chocolade pronken op de togen en heerlijke porties worden vers afgesneden. Het echte gebak dat nog mag, niets geraffineerd, maar puur van smaak.

Een toonbank vol met voedzaam gebak

Elke dag tref je bij Natuurbakkerij Herteleer een toonbank vol Limburgse taarten, bovenop pronken de voedzame huisgebakken voltarwewafels, een diversiteit aan speculaas en mueslikoekjes. Aan de kassa staan de grote tulband cakes van sappige, hand geschilde bio appels of met stukjes chocolade van 70% cacao gehalte en nog overgoten met een dikke laag intense cacao, gewoon onweerstaanbaar om daar geen vers stuk te laten afsnijden en onmiddellijk van te genieten.

Als je geluk hebt, zie je Peter vanuit de bakkerij de lading warme brioches, croissants en chocolade broodjes nog naar boven brengen. De warme lekkernijen kijken je vragend aan, alsook de luxe brioches en croissants opgevuld met amandel-broyage.

De winter vraagt natuurlijk ook om hartelijk gebak, geniet dan ook van onze huisgemaakte worstenbroodjes met biologisch kip/kalkoengehakt of met seitan en groenten voor de vegetariërs. Quiches met vlees, vis of vegetarisch zijn een gans jaar te verkrijgen.

Het krakende suikerbrood bij Kerstmis en de alom bekende mikkemannen met parelsuiker of eerder met een massa aan rozijnen voor de diabetici. Wederom beide gewaardeerd door ons cliënteel.

Het seizoengebak van Kerstmis tot Pasen met de extra’s van Moederdag pronkt dan in onze koeltoog. Je wordt overdonderd met prachtige decoratieve biscuits van de pure mokka crème au beurre tot de overladen met biologische bessen en aardbeien cacao slagroom biscuits.

Bij Herteleer kan je nog kiezen naar voorkeur, geen standaard gebak, maar een keuze aan smaken, structuren en fruit volgens seizoen. Bij Herteleer vind je nooit twee gelijke biscuits, van handarbeid in voorbereiding van de biscuit tot decoratie en garnering.

Geen voorverpakte huisgemaakte producten bij Herteleer, vers gemaakt volgens aanbod en seizoen, want wij willen dat jullie weten wat jullie eten.

Ontdek ons verrukkelijk gebakken assortiment: van traditioneel tot uniek!

Onze bekendste klassiekers

Bij ons vind je een gevarieerd aanbod aan heerlijk gebak, van traditionele klassiekers tot verrassende smaken. Geniet van onze huisgemaakte taarten, cupcakes, eclairs, brownies en meer. We gebruiken alleen de beste ingrediënten om de smaak en kwaliteit van elk stuk gebak te garanderen. Of je nu op zoek bent naar een zoete traktatie of iets hartigs, we hebben voor elk wat wils.

Ambachtelijk gebak

Ambachtelijk gebak wil zeggen: vertrekken van een ambachtelijk zelfgemalen meel, verse eieren, geen diepvriesdegen of kant en klare puddingmixen.

Bij Herteleer werken we enkel op traditionele wijze: twee draag draaiende kneders, enkele werktafels en twee hard werkende handen. Industriële machines zoals rijskasten, spiraalkneders en brood of sandwichlijnmachines horen niet thuis in ons productieproces. Onze gebak en taart wordt vervaardigd zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of suikers, geen gelatines, suikerstropen of smaakstoffen.