Suikervrije taart

Taart

Geen suiker, maar toch vol van smaak

De specialiteit van Natuurbakkerij Herteleer is het gamma taart en gebak, volledig zonder suiker en veel lekkerder en gezonder dan gewone gezoete taarten. Na onze jarenlange ervaring met diverse suikervervangers en de respons hiervan van onze klanten, konden we telkens constateren dat elke suikervervanger zeer veel nadelige gevolgen heeft voor spijsvertering en de nieren van de consument.

Daarom heeft bakker Peter zelf een combinatie van natuurlijke biologische zoetmiddelen samengesteld waarvan de glycemische index zeer laag is en het lichaam bij gebruik ervan een weelde van micronutriënten en antioxidanten binnen krijgt. Dit in tegenstelling tot het gebruik van witte suiker, wat een nutriëntenrover van het lichaam kan genoemd worden.

Vandaar dat ons gamma taarten zo groot is in diverse smaken en bereidingen omdat ons biologisch zoetmiddel de mensen laat genieten van een lekker en gezond stuk taart en hen daarbij nog de nodige mineralen toedient omdat we met biologische melen en vruchten werken zonder additieven of kant en klare degen of poeders.

Glutenvrije taarten van Herteleer te Genk, ook suikervrij

Alombekende suikervrije rijsttaart

De alombekende rijsttaart, waarvan telkens opnieuw de biologische rijst rustig wordt gekookt (geen microgolfoventoestanden) in volle melk, waarvan de pudding nog met de hand wordt gekookt zonder gebruik te maken van een klant en klare pudding mix. Een Herteleer klassieker.

Peter gebruikt nog echte eieren (geen aangekochte liquide vloeistoffen van ei-geel of ei-wit), volle melk, vanille, maiszetmeel en het biologisch zoetmiddel. Deze romige, malse taart is een genot om in te bijten.

Taart

Knobbelkesvlaai

Het gamma knobbelkestaarten, waarvan de crumble ook wordt gemaakt zonder suiker. Dat is dus genieten zonder in te boeten in smaak en gezondheid. Kan jij kiezen tussen de kersen crumble, de bosbessen crumble, de abrikozen of de appel? Telkens als je erin bijt, proef je de krokante laag van vers gemaakte crumble die heerlijk wordt meegebakken in de oven.

Tip van Herteleer: verwarm nog even je oven op, zet de taart er enkele minuten in zodat ze terug lauw warm wordt en serveer ze dan met een lekkere tas koffie, thee of ambachtelijk vanille ijs. Zo eten wij onze Limburgse vlaai.

Vragen over onze suikervrije taarten?

  • In onze zanddeeg taarten zit er totaal geen melk of lactose, maar wel ei. Onze standaard taarten zijn dus niet altijd vegan, maar je kan gerust een bestelling plaatsen voor een taart zonder melk of ei. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afhankelijk van het seizoen variëren we met het fruit. Appel met abrikoos, bosbessen, kersen of zwarte pruimen zijn ook telkens mogelijk in speltmeel. Trouwens, de overheerlijke amandel frangipane, onze huisgemaakte koekjes en de cakes in appel of chocolade worden dagelijks gebakken met speltbloem. Ook het feestgebak, zijnde de crème au beurre of de slagroom biscuits, bakken we automatisch met speltbloem, zo kan iedereen genieten van dit overheerlijk dessert.
  • Een bijkomende meerwaarde is dat er geen zout is toegevoegd aan de zanddeeg taarten. Mensen die minder zout willen of moeten eten, kunnen bij Herteleer gerust genieten van een gezond stukje taart.
  • Al onze taarten bakken we zonder suiker. We werken al jaren met een gecombineerd biologisch zoetmiddel waar elke klant kan van genieten. Gezond zoet zonder zonde. Daarbij gebruiken we een puur meel en geen geraffineerde bloem, waardoor de glycemische index van ons gebak beduidend lager ligt van elk ander bakkersgebak.
Authentieke knobbelkesvlaai van Herteleer Genk