Menu
De specialiteit van Natuurbakkerij Herteleer is het gamma taart en gebak, volledig zonder suiker en veel lekkerder en gezonder dan gewone gezoete taarten. Na onze jarenlange ervaring met diverse suikervervangers en de respons hiervan van onze klanten, konden we telkens constateren dat elke suikervervanger zeer veel nadelige gevolgen heeft voor spijsvertering en de nieren van de consument.
Daarom heeft bakker Peter zelf een combinatie van natuurlijke biologische zoetmiddelen samengesteld waarvan de glycemische index zeer laag is en het lichaam bij gebruik ervan een weelde van micronutriënten en antioxidanten binnen krijgt. Dit in tegenstelling tot het gebruik van witte suiker, wat een nutriëntenrover van het lichaam kan genoemd worden.
Vandaar dat ons gamma taarten zo groot is in diverse smaken en bereidingen omdat ons biologisch zoetmiddel de mensen laat genieten van een lekker en gezond stuk taart en hen daarbij nog de nodige mineralen toedient omdat we met biologische melen en vruchten werken zonder additieven of kant en klare degen of poeders.
De alombekende rijsttaart, waarvan telkens opnieuw de biologische rijst rustig wordt gekookt (geen microgolfoventoestanden) in volle melk, waarvan de pudding nog met de hand wordt gekookt zonder gebruik te maken van een klant en klare pudding mix. Een Herteleer klassieker.
Peter gebruikt nog echte eieren (geen aangekochte liquide vloeistoffen van ei-geel of ei-wit), volle melk, vanille, maiszetmeel en het biologisch zoetmiddel. Deze romige, malse taart is een genot om in te bijten.
Het gamma knobbelkestaarten, waarvan de crumble ook wordt gemaakt zonder suiker. Dat is dus genieten zonder in te boeten in smaak en gezondheid. Kan jij kiezen tussen de kersen crumble, de bosbessen crumble, de abrikozen of de appel? Telkens als je erin bijt, proef je de krokante laag van vers gemaakte crumble die heerlijk wordt meegebakken in de oven.
Tip van Herteleer: verwarm nog even je oven op, zet de taart er enkele minuten in zodat ze terug lauw warm wordt en serveer ze dan met een lekkere tas koffie, thee of ambachtelijk vanille ijs. Zo eten wij onze Limburgse vlaai.
Een plek om te ontdekken, te beleven en te ervaren. Een plek om je zintuigen te prikkelen, waar je voeding nog oogt, ruikt en smaakt. Een plek vol producten met een verhaal.
8.00u - 18.00u
8.00u - 17.00u
Gesloten