Taart

Taart

Ken jij nog de smaak van een echte ambachtelijke taart met pure ingrediënten?

Dan ben je bij Herteleer aan het juiste adres!

Elke dag na het bakken van de broden, geuren de eerste vlaaien het ochtendlicht tegemoet. “Vlaai zoals mijn oma ze nog maakte”, dat is de enige echte omschrijving die hier past. Een geurenpallet vol noten, fruit, zuivel en granen. Alles met de hand gemaakt, versneden en omgetoverd tot de heerlijkste en eerlijkste taarten.

De eigen gesneden rabarber, de biologische krieken, de zwarte pruimencorin gekookt in koperen ketels, de biologische bosbessen van Pajottenlander. Kortom, alleen het allerbeste ligt op het gebak van Herteleer.

Kom kiezen tussen de bosbessentaartjes, de kersen of de appeltaartjes. De smeuïge plattekaastaart zonder gelatines met een laagje kersen of abrikozen of de marsepeinachtige frangipane waarvan je blijft snoepen.

Van boerenrijstevlaai tot de echte Limburgse knobbeltjestaart. Van zanddegen tot gistdegen, gezoet met zelf samengesteld, 100% biologisch zoetmiddel. Herteleer presenteert nog gebak op maat van de klant.

Aanbod van taarten

Onze bekendste klassiekers

Zwarte pruimentaart van Herteleer
Zwarte pruimentaart

Dit is de authentieke zwarte pruimen met linzendeeg. Het linzendeeg is gemaakt met puur zelfgemalen meel, een soort koekjesdeeg dat veel langer houdt in tegenstelling tot het alom bekende gistdeeg. Dit linzendeeg bevat dus geen gist, geen suiker en geen melk, wel biologische eieren. De zwarte pruimenvulling wordt nog gekookt in authentieke koperen ketels. Puur natuur op zijn Vlaams.

Amandelfrangipane
Amandelfrangipane

Deze taart bakken we nu al 25 jaar lang elke dag. Beschikbaar in een kleine maat, middelmaat of grote maat. De 100% amandel-broyage wordt gebakken op een smeuïg laagje abrikoos. Het deeg maken we van speltmeel zonder toevoeging van suiker of melk. Een delicatesse van het huis.

Herteleer plattekaas taart
Herteleer plattekaas taart

Geen gewone koude kwarktaart met gelatine, maar een echte warm gebakken cheesecake. Een vulling van volle plattekaas, rechtstreeks van de boerderij, met amandel en zonder suikers, meegebakken op een bodem van verse krieken of een laagje abrikoos, jij kiest en geniet. Een mals genot: dat is eten en snoepen tegelijkertijd.

Crumble taart
Knobbelkesvlaai of de crumble taarten

Met appel, abrikoos, kersen of bosbessen. Dit Limburgse streekproduct is een dun laagje authentiek gistdeeg met een vulling van streekgebonden fruitsoorten met een “knobbelkeslaagje” of een crumble bovenop. Dit alles meegebakken in de oven. De krokante bovenlaag met daaronder een hemel van fruit en een dun laagje deeg. Ook deze delicatesse vind je bij Herteleer zonder suiker. Een unicum der lekkernijen.

Vragen over onze taarten?

Jazeker, dagelijks bakt Peter het standaard aanbod van appel, kersen, bosbessen en amandeltaarten in verschillende maten. Alsook de zwarte pruimentaarten pronken dagelijks in onze koeltogen. Let wel: glutenvrije taarten of taarten zonder ei zijn enkel te verkrijgen op bestelling.

Als natuurbakkerij werken we het liefst met seizoensfruit:

  • Het voorjaar brengt ons de biologische bessen: frambozen, blauwe bessen, aalbessen.
  • In juli, dus pas in de zomer, vind je bij Herteleer de overheerlijke aardbeientaart, handgesneden rabarbertaart en blauwe bessentaart.
  • Augustus brengt ons de verse gele of rode pruimentaarten, de smeuïge stekelbessentaart of op zijn Limburgs gezegd: “kroenselenvlaai”.
  • De herfst is gul met de overheerlijke kweeperentaart met amandel, een ware delicatesse die onze klanten reeds jaren waarderen.

Jazeker, wij bakken elk weekend de overheerlijke slagroomtaarten met pudding en een laagje bio kersen of bio bosbessen, bio banaan of in seizoen bio aardbeien.

Daar wij geen gelatine of andere additieven gebruiken om het fruit te behandelen, bedekken we de taart meestal met een dikke laag cacao slagroom, afgewerkt met een laag chocoladeschilfers of met gemalen petit beurre. De kleinere maatjes van deze taarten werken we mooi af met slagroom nopjes.

Taarten met de meest heerlijke smaken

Als ambachtelijke bakker is het van essentieel belang om alleen de meest verse en natuurlijke ingrediënten te gebruiken bij het maken van heerlijke taarten en gebakjes. Bij Herteleer maken we niet alleen hoogwaardig brood, maar ook de meest heerlijke taarten en gebakjes met dezelfde zorg en passie. Wij gebruiken alleen biologische en verse ingrediënten om de beste kwaliteit en smaak te garanderen.

Of het nu gaat om een traditionele appeltaart of een decadente chocoladetaart, onze taarten zijn altijd vers en vol van smaak. Bij Herteleer zijn we er trots op dat we al onze taarten en gebakjes op ambachtelijke wijze bereiden, en zo de hoogste kwaliteit en de meest heerlijke smaken kunnen bieden.

Heerlijke smaakvolle taarten

Bij Herteleer hebben we een uitgebreid assortiment aan heerlijke taarten die gemaakt zijn van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Of je nu op zoek bent naar een klassieke appeltaart of een decadente chocoladetaart, bij ons vind je het allemaal.

Onze taarten worden met veel passie en vakmanschap bereid en we gebruiken alleen biologische en verse ingrediënten om de beste kwaliteit en smaak te garanderen.

Bij Herteleer zijn we er trots op dat we onze taarten op ambachtelijke wijze bereiden en dat we alleen gebruik maken van natuurlijke en verse ingrediënten.

Dit maakt onze taarten niet alleen lekker, maar ook voedzaam en gezond. Kom langs in onze bakkerijen of bestel online en geniet van ons uitgebreide assortiment aan heerlijke, hoogwaardige taarten.