Limburgse vlaai

Taart

Traditionele en authentieke smaak van een Limburgse vlaai

Bij Herteleer kun je genieten van de heerlijke smaak van Limburgse vlaaien, die met veel passie en vakmanschap worden gebakken door onze ervaren bakker. We gebruiken alleen de beste ingrediënten om onze Limburgse vlaaien te bereiden, zodat je altijd kunt genieten van een smaakvolle traktatie.

Onze Limburgse vlaaien worden bereid met een dunne korst en een smakelijke vulling van fruit, zoals bijvoorbeeld kersen, appel of abrikozen. We bakken onze Limburgse vlaaien op traditionele wijze, zodat je kunt genieten van de authentieke smaak en textuur van deze lekkernij.

Onze Limburgse vlaaien zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past. Of je nu een kleine vlaai wilt voor een gezellig samenzijn of een grote vlaai voor een feestelijke gelegenheid, wij hebben de perfecte Limburgse vlaai voor jou.

Bakker Peter Schoofs is een Limburgse bakker in hart en nieren, geboren en getogen in Beringen, grootgebracht in een gezin waar moeder Els elke zondag nog taarten bakte voor haar drie zonen. Wanneer deze jonge gasten thuiskwamen na een zondag scouts, aten zij zonder enige moeite drie tot vier taarten op voor moeder het avondmaal klaar maakte. Dat is Limburg, Limburg alleen. Genieten van lekker lokaal met de smaak van echt.

Bekijk het interview op TV Limburg

De lekkerste ingrediënten uit de natuur

Bij Herteleer weten we als geen ander hoe belangrijk het is om te werken met verse en natuurlijke ingrediënten bij het maken van traditionele en authentieke Limburgse vlaaien. Onze vakmensen bereiden deze heerlijke taarten met veel passie en vakmanschap, zodat je kunt genieten van de echte smaak en textuur van deze Limburgse traktatie. We gebruiken alleen de beste biologische granen en vers fruit om ervoor te zorgen dat elke hap van onze Limburgse vlaaien smaakvol en voedzaam is.

Typische Limburgse Vlaai

Échte Limburgse Vlaai

De Limburgse vlaai kent haar oorsprong als luxeartikel dat alleen op feestdagen ter tafel kwam. De boerenmensen op het platteland bakten altijd in hun traditioneel bakhuisje bij kermissen, bruiloften of communiefeesten. ’s Middags om een uur of vier werden deze grote taarten van minimum 10 stukken geserveerd bij de koffie omdat elk gezin ook heel veel kinderen kende.

Een leuke combinatie van vlaai en koek is bij Natuurbakkerij Herteleer de mooie smeuïge dikke briochevlaai: een dunne bodem van gistdeeg met pudding gevuld en toegedekt met een zestal dikke brioches.

We bakken nog eerlijke vlaai, vertelt Ann omwonden. “Net zoals je grootmoeder vroeger deed.”

Bij ons geen uiterlijke tierlantijntjes in ons gebak. Je proeft nog echt de puurheid en de smaak in onze taarten. Enkel de natuurlijke suikers zijn aanwezig in het gebak wat nog echt lekker smaakt en waardoor je de biologische vruchten meer proeft. De biologische suikers vragen daarbij ook een zeer aandachtige en vaste werkwijze, zowel bij het maken de degen als bij het bakken in de ovens.

“Eén vergissing in het bakproces en onze Peter kan opnieuw beginnen”, aldus Ann. Alleen tijdens het weekend en op speciale Feestdagen hebben we de opgesmukte taarten en biscuitgebak. Ook de crème au beurre doet je nog wegdromen naar vroegere tijden.